Neprůstřelné sklo

Samočisticí, neprůstřelné, dekorativní, drátosklo a protipožární sklo. Jaké nabízejí možnosti tato „neobvyklá“ skla?

Sklo se vyrábí ze sklářského písku a hlavní jeho složkou je oxid křemičitý. Díky archeologickým nálezům víme, že první skutečné sklo bylo vyráběno na pobřeží severní Sýrie, Mezopotámie a ve starověkém Egyptě. Výroba skla však od té doby urazila dlouhou cestu a v dnešní době je na trhu široká škála typů skel, které mají speciální vlastnosti a jsou používány v celé řadě oborů.

Objevte unikátní vlastnosti speciálních skel

Samočisticí sklo je pokryto na povrchu speciální vrstvou, která je charakteristická jedinečnou dvoufázovou činností „dual action“. Jakmile je horní vrstva vystavena dennímu světlu, rozkládá veškeré usazené organické nečistoty, které se smývají dešťovou vodou stékající po povrchu skla.

Neprůstřelné sklo je speciální sklo, které je většinou vyrobeno z polykarbonátů nebo vrstveného laminovaného skla, s vysokou odolností proti mechanickým vlivům. Je používáno do oken významných budov nebo automobilů. Vzdoruje nejen střelám, ale i výbuchům.

Dekorativní sklo, drátosklo a protipožární sklo

Dekorativní sklo Stopsol pomáhá uchovat soukromí, a to i na velmi frekventovaných místech. Sklo je tónované s možností využít reliéfu. Dekorativní sklo neomezuje průchod světla, ale ochrání od pohledů zvenku. Často v interiéru nahrazuje žaluzie.

Drátosklo je sklo se zalisovanou drátěnou síťkou, která zvyšuje pevnost, celistvost a stabilitu skla. Používá se při zasklívání střešních oken, přístřešků u zastávek MHDstřechzábradlídveří a výtahů.

Protipožární sklo tvoří čiré mezivrstvy skla, které v případě požáru nabobtnají a mění se v pevný a neprůhledný štít. Zasklení při požáru nepraskne ani nepropustí dým nebo horké plyny. Zabraňuje ohni se rozšířit do přilehlých místností, schodišť, poschodí nebo budov a omezí nebezpečí vznícení hořlavého materiálu.

Zaujaly vás možnosti speciálních druhů skel a potřebujte poradit? Kontaktujte nás ještě dnes, rádi vám zodpovíme všechny vaše dotazy.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/doc/www.sulko.cz/www/blog/wp-content/themes/brood/inc/template-tags.php on line 56
Okna, Praktické tipy


Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.sulko.cz/www/blog/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 279
Facebook
Google+
https://www.sulko.cz/blog/samocistici-neprustrelne-dekorativni-dratosklo-a-protipozarni-sklo/
Twitter