holka_okno

Bezpečnost dětí a nová okna. Jak zajistit okna proti nechtěnému otevření?

Máte malé děti? Máte zvídavé malé děti? Máte šikovné a zvídavé malé děti? Pak stačí vteřina nepozornosti. Okna jsou pro děti velkým pokušením a mají magickou sílu, které lze jen těžko odolat. A klička? Tu zdolají lehce během okamžiku. Nic nepomohou zákazy, které mají většinou opačný účinek. Potřebujte mít absolutní jistotu, že je vaše dítě před okny v naprostém bezpečí. Jak tedy okna spolehlivě zabezpečit?

Neštěstí se dá poměrně snadno předejít neštěstí

V našem výrobním programu myslíme na vaši rodinu a na bezpečnost vašich dětí. Připravili jsme pro vás několik šikovných patentů, aby okna zůstala před vašimi dětmi spolehlivě zavřená. Nejjednodušším řešením v naší nabídce je na okna namontovat dětskou pojistku se zámkem. Jedná se o uzamykatelný uzavírač otevírané polohy, který je vhodný proti otevření okna i dveří. Okno či křídlo dveří lze sklopit, ne však otevřít. Tento bezpečností prvek proti nechtěnému otevírání nabízíme i ve variantě bez zámku.

Opačná funkce otvírání pro bezpečnost vašich dětí

Zvláště do dětských pokojů doporučujeme speciální variantu kování oken. U Standardní funkce okenního kování je otevíravě sklopné křídlo. Při otvírání křídla klikou se v první vodorovné poloze křídlo otevře a poté je možné kliku dát do svislé polohy a sklopit.

V nabídce SULKO máme variantu kování se speciální uzamykatelnou klikou Sklopně Otevíravé křídlo, kde se při pohybu kliky ve vodorovné poloze křídlo nejprve sklopí a klika se zaaretuje v této poloze. Pokud chcete otevřít a vyvětrat, je nutné klíčkem odemknout, kliku dát do svislé polohy a křídlo pak jde celé otevřít.

Tím je zaručena bezpečnost proti nechtěnému vypadnutí dítěte, ale zároveň je zajištěna možnost větrání.

Uzamykatelné kliky a kliky s pojistným knoflíkem

Nabídka SULKO přináší i další produkty, které spolehlivě zabrání nechtěnému otevírání oken. Všem rodičům se velmi osvědčila čtyřpolohová klika, která je uzamykatelná klíčem, jež je shodný pro všechny kliky. Další možností, kterou můžete využít, je nainstalovat na vaše okno čtyřpolohovou kliku s bezpečnostním pojistným knoflíkem. Při otevírání okna ho musíte stisknout současně s klikou.

I moderní technologie pomáhají hlídat otevírání oken

Otevření oken lze také hlídat elektronickým systémem. Jak systém funguje? Magnetický čep je nainstalován na křídle okna, čidlo ve vodorovné drážce rámu. Při otevření okna je vyslán impulz do zařízení, ke kterému je systém elektronického sledování oken připojen, např. alarm.

Bezpečnostní sklo brání proti mechanickému poškození

Ve většině případů postačí k zajištění oken dětské pojistky nebo bezpečnostní kličky. Abyste měli však skutečnou jistotu, je prozíravé využít specifických vlastností bezpečnostního skla, které zabraňuje mechanickém porušení a zajišťuje ochranu i proti vloupání zvenku. Při rozbití okna zůstane bezpečnostní sklo díky mikrofólii umístěné mezi skly kompaktní a nedojde k jeho nebezpečnému tříštění.

Ideálním řešením je myslet na všechny bezpečnostní prvky, včetně bezpečnostního skla, již při výběru vašich nových oken.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/doc/www.sulko.cz/www/blog/wp-content/themes/brood/inc/template-tags.php on line 56
Okna, Praktické tipy
,

Warning: A non-numeric value encountered in /www/doc/www.sulko.cz/www/blog/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 279
Facebook
Google+
https://www.sulko.cz/blog/bezpecnost-deti-a-nova-okna-jak-zajistit-okna-proti-nechtenemu-otevreni/
Twitter